lekkerwegmetgroepen
HomeActiviteitenWeervisserij & Mosselvisserij

Weervisserij & Mosselvisserij


Ansjovis is een van de bekende streekproducten van de Brabantse Wal. Naast Aardbeien en Asperges behoort deze tot de 3A’s. In de maanden mei tot en met begin juli is het op diverse dagen en tijden per week mogelijk om een boottocht te maken naar de weervisserij zodat u eens een kijkje kunt nemen hoe de Ansjovis wordt gevangen. De tochten die in de ochtend/middag plaatsvinden duren 5 uur. Indien u liever 's avonds gaat dan duurt de boottocht 3 uur. Tijdens de tocht brengt u een bezoek aan de weervisser en ziet u hoe de Ansjovis wordt gevangen. Dit gebeurt in combinatie met een rondvaart over de Oosterschelde onder leiding van een gids. Tijdens deze tocht vaart u o.a. richting de Zeelandbrug en langs de zandbanken om zeehonden en bruinvissen te spotten.

Liever een kijkje nemen bij de Mosselvisserij? Dat kan ook! Tijdens deze 5 uur durende rondvaart o.l.v. een gids brengt u een bezoek aan de Mosselvisserij. Ook gaat de tocht langs de mosselhangcultuur en wordt er door de haven van Yerseke gevaren om de mosselvloot te bezichtigen. Hierna gaat de rondvaart langs de zandbanken waar u mogelijk bij laagwater zeehonden en bruinvissen kunt zien. Als afsluiting van de tocht worden er geheel in sfeer aan boord mosselen gegeten.


Toelichting
Vertrek: Bergse Diepsluis in Tholen. Weervisserij: begin mei t/m begin juli. Maximaal 44 personen. Mosselvisserij: eind augustus t/m eind september. Maximaal 30 personen.

Locatie(s) Bergen op Zoom

Prijzen
v.a. € 13,15
Per persoon
v.a. € 7,50
Reserverings-
kosten

Categoriën Rondleiding
Cultuur & Historie

* verplichte velden

Accommodaties in de omgeving


Het Schoolbuitenhuis

foto

Bij groepsverblijf Schiedams Schoolbuitenhuis is het natuurlijk genieten. Het groepsverblijf ligt op een groot eigen terrein middenin een divers natuurgebied de Vrachelseheide met bossen en zandverstuivingen. Hierdoor is het een ideale plek om sport- en spelactviteiten organiseren. Daarnaast worden er vaak natuurwerkweken gehouden. Bij groepsverblijf Schiedams Schoolbuitenhuis heeft een aparte eetzaal, een recreatiezaal met tafeltennistafel en een ‘leiderskamers’. Het groepsverblijf is alleen op basis van catering te reserveren. Alle voorzieningen bevinden zich op de begaande grond. Wat is er in de buurt te doen. Het is op deze locatie vooral genieten van het bos en de zandverstuivingen. Voor de actievelingen liggen er op loopafstand zowel een overdekt 50 meter zwembad als een openlucht zwembad, voetbalvelden en tennisbanen. Onze visie Stichting Paasheuvelgroep vindt dat ieder kind een gezellig kamp verdient. We zijn er namelijk van overtuigd dat een kamp sterk bijdraagt aan de sociale vaardigheden van kinderen en dat vriendschappen voor het leven ontstaan tijdens kamp. We proberen dit te ondersteunen door basic maar moderne accommodaties met lekker veel buitenruimte. Faciliteiten • 100 slaapplaatsen • 12 douches • 11 toiletten (incl. wc-papier) • Keukeninventaris • Activiteitenruimtes • Buitenrecreatie • Speelveld + tennistafel • Kampvuurplaats • Televisie • Wi? (tegen betaling) • Geen huisdieren • Nachtrustperiode • Algemene parkeerplaats In de omgeving: • Zwembad Recreatieterrein de Katjeskelder • Natuurspeeltuin De Speeldernis • Dierenpark Blijdorp Groepsverblijf Schiedams School buitenhuis Vrachelseheide 155 4904 TJ Oosterhout Tel. 0162 – 423730 Website: <a href="http://www.groepsgebouw.nl/" target="blank">http://www.paasheuvelgroep.nl/</a>

Meer informatie

Beestenboel in Ossendrecht

foto

We vinden het belangrijk dat er veel buitenruimte is voor onze groepen, de mooiste avonturen beleef je namelijk lekker buiten. Dat is in Ossendrecht geen probleem, de accommodaties liggen in een eigen stuk bos met allerlei speeltoestellen en sportvelden. Snel naar buiten dus en lekker actief aan de slag! Over de accommodaties Alle accommodaties zijn basic, maar modern, ingericht en hebben veel buitenruimte. Groepen vanaf 24 personen kunnen al terecht maar kom je met een grotere groep dan kunnen wij tot 84 personen kwijt in één enkele accommodatie. In totaal zijn er 396 slaapplaatsen op de locatie. • 2 groepsaccommodaties • 5 tipikampen • 2 extra recreatieruimtes Wat is er in de buurt te doen. De locatie ligt 30 minuten rijden van Belgische stad Antwerpen. Op 3.5 km ligt Familyland waar onder andere midgetgolf gespeeld kan worden. Daarnaast is er op loopafstand een zwembad met zowel openlucht baden als binnenbaden. Onze visie Stichting Paasheuvelgroep vindt dat ieder kind een gezellig kamp verdient. We zijn er namelijk van overtuigd dat een kamp sterk bijdraagt aan de sociale vaardigheden van kinderen en dat vriendschappen voor het leven ontstaan tijdens kamp. We proberen dit te ondersteunen door basic maar moderne accommodaties met lekker veel buitenruimte. Adres Trambaan 58 4641 PG Ossendrecht Website: <a href="http://www.groepsgebouw.nl/" target="blank">http://www.paasheuvelgroep.nl/</a>

Meer informatie